Marea Bisnitareala de la Marele Schimb

A trecut Marele Schimb de Carti 'Comorile Oceanelor'. Colectia a inceput cu entuziasm, ca si cea de anul trecut. Ca doar toti copiii sunt dornici sa fie colectionari si, mai ales, sa fie posesorii produselor mediatizate. Colectia este chiar utila: decat sa stranga tot felul de figurine uracioase, care mai degraba iti dau cosmaruri noaptea decat dragalasenie ziua, mai bine isi canalizeaza energia spre un album educativ.


Ce te faci insa cand isi baga adultii nasul? Ei ... atunci ... lasam la o parte latura educativa si apelam la ce ne pricepem mai bine: la bisnita. Colectia cuprinde cateva carti aurii (sa nu intelegeti ca sunt cu adevarat aurite si ar avea o valoare impresionanta), de negasit in acest moment pe piata. Sigur ca au fost si cativa parinti care au dat pur si simplu cartile de care nu mai aveau nevoie, chiar si carti aurii. Insa un numar destul de mare pare blocat de cativa baieti 'descurcareti' care - va vine sa credeti???!!! - le ofera CONTRA COST. Am incercat sa iau legatura cu cateva persoane care aveau dubluri la aceste mult-cautate carti aurii si care erau inscrise pe site-ul Mega Image. Nu mica mi-a fost mirarea cand am fost intrebata daca sunt dispusa sa platesc pentru aceste carti. Ma gandesc ca aceste persoane 'cu initiativa' or fi proaspat absolventi de psihologie, fini cunoscatori ai copilului. Ca atare, s-au gandit ca parintii nu vor rezista dorintei micutilor de a-si completa albumul si vor face orice eforturi, chiar si financiare. Probabil ca multi chiar au facut acest lucru. Am retinut replica unui tanar din parc, care isi oferea dublurile aurii la Marele Schimb de Carti, rostind in surdina pretul: 'Tot la mine veti apela pana la urma, ca oricum nimeni nu va da gratis cartile acelea.'

Evenimentul a fost destul de placut: locatie centrala, muzica, Alina Sorescu fermecatoare ca de obicei, prilej de socializare pentru cei mici. Gustul la final insa: amar. Suntem in stare sa bisnitarim pana si jocurile copiilor! Nu stiu daca reprezentantii Mega Image stiu deja de aceasta situatie, dar urmatoarea colectie eu as pregati-o cu mai multa atentie si as introduce elemente de siguranta, mai ceva ca la bancnotele Bancii Nationale a Romaniei. Pana atunci insa, as adauga ca nu sunt de vina numai cei care au avut ideea de a 'face un ban cinstit', ci si cei care au platit. Daca ar fi stiut ca nimeni nu va da un ban pe 'oferta' lor aurita, baietii descurcareti nu s-ar mai fi deranjat sa le colectioneze.


Comments

Popular Posts