KINOdiseea - la a 3-a editie!!!


      Mai este doar o zi pana ce Festivalul KINOdiseea isi va redeschide portile pentru cea de-a III-a editie. Timp de aproape o saptamana, Bucurestiul devine capitala cinematografiei pentru copii si adolescenti.
      In septembrie 2009, KINOdiseea a fost primul eveniment de gen organizat pentru copii dupa 1989. Bucurestiul se alatura astfel marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra) ce gazduiesc festivaluri de film pentru copii si adolescenti.
       Dupa succesul primei editii, KINOdiseea devine membru ECFA (Asociatia Europeana a Filmului pentru Copii) si realizeaza, de asemenea, parteneriate cu unele dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii din Europa (Zlin International Youth Film - Cehia, Kristiansand Film Festival - Norvegia si Ale Kino! Film Festival - Polonia).
       'Decolarea', in regia lui Ian Power, un film irlandez cu o poveste despre prietenie si curaj, va deschide Festivalul de Film pentru copii KINOdiseea, marti, 1 noiembrie, ora 19, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa. 

       Intre 1-6 noiembrie publicul bucurestean va avea ocazia sa urmareasca pe marele ecran filme precum 'Kooky' (regia Jan Sverak, 2010), care a avut incasari de1,200,000 EUR doar in Cehia, tara de origine, 'Viata de pisica' (regia Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010) - cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, nominalizat la Premiile Cesar si la Oscarurile Europene pentru cea mai buna animatie a anului 2010, 'Crocodilii se intorc' (regia Christian Ditter) etc. Festivalul cuprinde anul acesta si o sectiune speciala dedicata filmului polonez pentru copii.
  


       Filmele din cadrului Festivalului KINOdiseea vor rula intre 1-6 noiembrie la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, la Cinema Eforie si la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Muzeul National al Taranului Roman). Programul complet al Festivalului poate fi descarcat aici: http://www.kinodiseea.ro/img/program.pdf
       Copiii vor avea ocazia sa ia parte si la o suita de ateliere de creatie: atelier de actorie, montaj, scenografie, costume, animatie, dans, fotografie, origami. Pentru ca festivalul se adreseaza de fapt intregii familii, sambata, la ora 13, copii + parinti sunt asteptati la un atelier inedit, prezentat de Lexis Scoli de Limbi Straine - 'Workshop in familie'.

Comments

Popular Posts